Magnus effect  • Hoi, ons profielwerkstuk gaat over het Magnus effect. onze hoofdvraag hierbij is: Wat voor soort bal is het meest geschikt om er een zo’n groot mogelijk Magnus effect aan te geven? Nou hebben wij een probleempje met het bepalen van het Magnus effect, want je hebt de formule Fm = S (w × v) en met de juiste waarden kun je hiermee 'The Magnus force' meten, maar hiervoor heb je ook de hoeksnelheid nodig en met beperkte apparatuur is die nogal moeilijk te bepalen. Wij vroegen ons af of er misschien nog een wat makkelijkere manier is om het verschil van het aMgnus effect of de exacte waarde ervan bij verschillende ballen te meten. Alvast bedankt.  • Dag Abraham,
    Hoeksnelheid is niet zo ingewikkeld. Denk aan programma's als coach, waarmee je beelden vertraagd kan bekijken en het aantal rondjes kan meten in een bepaalde tijdseenheid(1 rondje = 2pi). tip: even een streep op de bal zetten, zodat je een rondje kan waarnemen.
    Succes!  • Heel erg bedankt! Hier kunnen we goed verder mee.


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.