PWS gehoorketenonderbreking • Beste student,

  Voor ons PWS hebben wij het onderwerp gehoor gekozen. Wij kijken hierbij naar de oplossingen voor iemand met gehoorketenonderbreking ten gevolge van cholesteatoom. Nu is een van de oplossingen om de beentjes opnieuw 3D te printen. Is er iemand (dus een soort expert) die ons hierover meer kan informeren?

  Met vriendelijke groet,
  Maurits Dubbink en Hanna Dubbink


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @hannadubbink ,

  Dat kan zeker. Wat wil je weten? Wil je het ook zelf gaan 3D-printen? Dan kun je misschien alvast oefenen met 3D-modellen maken in de computer. Je kan bijvoorbeeld TinkerCAD gebruiken, dat is gratis.

  Groet,
  Midas • Hallo Midas,

  Het plan is niet om zelf daadwerkelijk iets 3D te printen, we kijken namelijk ook naar andere oplossingen dan 3D printen. We willen meer weten wat bij het 3D printen de moeilijkheden zijn, waar er op gelet moet worden en hoe ver de techniek op dit moment is en hoe de techniek zich zal gaan ontwikkelen (de verwachting daarvan). We willen dus graag iemand spreken die hier verstand van heeft.

  Met vriendelijke groet,
  Maurits en Hanna


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @hannadubbink ,

  Dat is nogal een brede vraag. Er zijn allerlei dingen waar je op moet letten tijdens 3D-printen zoals hoe je het model hebt opgebouwd, de dikte van je lagen, de structuur aan de binnenkant van je product, hittes van de printkop en het printbed. Waar de techniek nu is is wel heel gaaf om wat meer onderzoek naar te doen! Tegenwoordig kunnen er allerlei materialen geprint worden zoals titanium, gerecycled plastic of zelfs met koolstofvezel kernen. De techniek is nog steeds snel aan het ontwikkelen. Je kunt namelijk producten ter plekken printen op plaatsen waar transport moeilijk is zoals oorlogsgebieden of de ruimte. Verder kun je met 3D-printen complexe structuren printen die met hedendaagse vervaardigingstechnieken moeilijk te bouwen zijn. Je kunt een heel PWS schrijven over 3D-printen! Bedenk dus ook hoe relevant onderzoek naar zo'n breed onderwerp is voor jullie echte onderwerp, namelijk gehoorketenonderbreking. Ik kan jullie verder helpen met specifieke 3D-print vragen maar ben benieuwd welk onderdeel daar het meest relevant voor is voor jullie onderzoek.

  Groet,
  Midas • Hallo @Midas-Becker,

  We willen wel kijken naar de optie 3D printen, want dit is naar ons idee wel een wezenlijke oplossing. Hierbij willen we echter niet kijken naar dingen waar je tegenaan loopt zoals hitte van de printkop, maar meer naar bijvoorbeeld de grootte, materiaalkeuze en dat soort dingen. We willen dus kijken naar de optie 3D-printen als oplossing en daarbij deels ingaan op waarom dit een oplossing is en anderzijds hoe dat zou werken met de grootte (het is namelijk heel klein), de materiaalkeuze en (dit is meer voor een KNO-arts die wij hebben bericht) hoe dit bevestigt kan worden in het oor.

  Met vriendelijke groet,
  Maurits en Hanna


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @hannadubbink ,

  Dat klinkt duidelijk. Waar kan ik jullie mee helpen? Waar komen jullie vast te zitten? Als jullie een specifieke vraag hebben kan ik jullie beter helpen.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.