Medicijnen op bacterie-/kankercellen • Geachte heer, mevrouw,

  Ik ben Sanne en ik zit in havo 5. Dit jaar heb moet ik mijn profielwerkstuk doen. Dit doe ik met mijn vriendin, Gillian Walstijn, over borstkanker. Hierbij moeten wij een proefje doen en we komen er niet uit hoe wij dit moeten gaan doen. Ik had deze website gevonden waar we vragen over ons pws konden stellen dus dacht ik dat het handig was om een vraag in te sturen.

  Wij hebben het idee om bij ons proefje in plaats van kankercellen, bacteriecellen te gebruiken omdat we niet aan kankercellen kunnen komen. Met deze bacteriecellen willen we een mutatie proberen te maken en kijken of de mutatie minder snel deelt/ weg gaat door een (natuurlijk) medicijn toe te voegen. Maar wij weten verder niet hoe we dit moeten gaan doen. Dus hierbij de vraag: Weet u misschien wat wij moeten doen of waar wij anders informatie hierover kunnen vinden?

  Wij hopen dat u ons kan helpen,

  Groetjes,

  Gillian Walstijn en Sanne Lakeman


 • PWS TU Delft Team

  Beste Gillian en Sanne,

  Ik heb geen proef kunnen vinden waar ze cellen muteren, wel heb ik deze proef gevonden. In deze proef maken ze bacterien resistent. Het is wel heel belangrijk dat jullie dit doen onder begeleiding. want het kan zeer gevaarlijk worden als jullie niet zorgvuldig met deze bacteriën om gaan.

  Ik hoop dat jullie wat aan dit hebben.

  Met vriendelijke groeten,
  Ismene


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.