PWS 3D-printing hartklep • Beste Team PWS TU Delft,

  ook wij, Iris Thijs en Stijn Huijsmans van het Norbertuscollege in Roosendaal, hebben de kans gekregen om in VWO6 een Profielwerkstuk te schrijven. Het onderwerp waar we voor hebben gekozen is de biomedische hartklep; vooral gericht op de vorm. We zijn al een heel stuk op weg met ons theoretisch onderzoek. Echter lopen we bij het praktische deel een beetje vast.

  Omdat het niet zo maar is toegestaan om met levende stamcellen aan de slag te gaan, is het plan om met behulp van 3D-printing een silicone hartklep te ontwerpen en deze vervolgens te printen. Hiervoor willen we dus aan de hand van een technische (wiskundige) berekening/tekening de beste vorm proberen te evenaren. Deze willen we daarna testen met een testopstelling, zodat te observeren valt hoe veel deze in vergelijking met een echte hartklep lekt.

  Het plan staat dus al, maar om een berekening + bijbehorend model te maken hebben we gegevens nodig over o.a. de druk die op de hartkleppen werken. Ook zouden we graag te weten willen komen met welke frequentie het hart (van een testpersoon) pompt, zodat we hier rekening mee kunnen houden met de testopstelling.

  Onze vraag is dan ook of wij, Iris en Stijn, bij u op de universiteit langs mogen komen om m.b.v. professioneel apparatuur de bloeddruk op te meten en een ECG te maken.

  We zijn zeer enthousiast en hopen daarom ook dat u ons verder kan helpen met het praktische deel van ons PWS.
  Graag horen we spoedig van u!
  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten,

  Iris Thijs en Stijn Huijsmans


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Stinos ,

  Wat een leuk onderwerp! Willen jullie een mal 3D-printen om siliconen in te gieten of siliconen printen? Ik denk dat de eerste optie makkelijker is. Denk goed na over hoe je zo'n hartklep wilt gaan maken. Er gaat veel meer tijd in het bouwen zitten dan je denkt.

  Als jullie graag bloeddruk willen meten en een ECG willen maken zou ik dat bij een medische faculteit of misschien zelfs een ziekenhuis vragen. De frequentie van het hart is makkelijker te meten. Je kunt luisteren naar je hartkloppingen en die tellen binnen een bepaalde tijd.

  Succes!

  Midas • Beste Midas,

  Bedankt voor uw reacties. De tips die u ons heeft gegeven zijn zeer bruikbaar. We gaan op zoek naar de mogelijkheden.
  Nogmaals bedankt.

  Groet,

  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.