zonnebrand pws • hoi, wij hebben een vraag over ons pws, wij willen de stralingsintensiteit van zonnebrand meten, dit doen we met behulp van een uv sensor en een uv lamp, hiertussen plaatsen we opgeloste zonnebrand in een kwartscuvet. Wij hebben echter een probleem, wij willen onze zonnebrand oplossen, we hadden hiervoor gevonden dat dat kan in propan-2-ol. dit werkt alleen niet bij ons, wij gebruiken nivea zonnebrandcreme en als we deze proberen op te lossen in een verhouding 1:10 dan komen er witte vliesjes in de oplossing. als we de nivea zonnebrandolie 1:10 verdunnen met propan-2-ol werkt het wel. kunnen jullie ons helpen met het vinden van een oplosmiddel voor de zonnebrandcreme?


 • PWS TU Delft Team

  Beste,

  Het klopt dat zonnebrand niet volledig oplost in propan-2-ol. Dit komt omdat zonnebrand watervast wordt gemaakt zodat je als je gaat zwemmen niet gelijk al je zonnebrand van je huid is. Maar dit maakt niet uit voor je metingen, want de witte vliesjes die jullie blijven zien zijn dus de stoffen die de zonnebrand watervast maken maar die zorgen niet voor de uv adsorptie. Dus zorg als jullie je metingen gaan doen dat je je mengsel goed heb laten roeren en dat al de vliesjes goed naar de bodem zijn gezakt.

  Met vriendelijke groet,
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.