XTC • Goedemorgen,
  Wij (Dinand en Annemarie) zitten nu in 6 VWO en zijn bezig met ons profielwerkstuk. We zijn gekoppeld met de vakken biologie en scheikunde. En ons onderwerp voor het profielwerkstuk is ecstasy.

  Tot nu toe hebben wij de volgende deelvragen:

  • Uit welke stoffen bestaat XTC ?
  • Hoe beïnvloeden deze stoffen het zenuwstelsel ?
  • Wat zijn de bijwerkingen van XTC op het lichaam en de geest ?
  • Wat zijn de risico’s van het gebruike van XTC ?

  Heeft u een idee voor een passende hoofdvraag, en daarbij ook een passend praktisch onderzoek? Ons idee over een hoofdvraag is “Beïnvloedt XTC het korte termijn geheugen?”

  Met vriendelijke groeten,

  Annemarie & Dinand


 • PWS TU Delft Team

  Beste Annemarie,

  Met jullie hoofdvraag kan ik jullie helpen. Want de hoofdvraag die jullie nu hebben opgesteld is een beetje 'random' vergeleken met jullie deelvragen. Het belangrijkste van een goede hoofd en deelvragen zijn dat de deelvragen samen een goed antwoord geven op de hoofdvraag. Ik zou eerder aan een hoofdvragen denken zoals ' Welke reacties vinden er in het menselijk lichaam plaats als iemand XTC gebruikt of 'waarom gaat iemand 'trippen' als hij/zij XTC gebruikt? Dan kan je als deel vragen hebben; uit welke stoffen bestaat XTC, welk stofje uit XTC heeft invloed op menselijk brein enz..
  Alleen het moeilijk om met deze hoofdvraag een praktisch onderzoek te doen. Want je gaat zelf geen XTC gebruiken. Maar je zou wel iets kunnen uitwerken met het nabootsen van de effecten. Dan bedoel ik eigenlijk in de richting van mensen een soort "beperking" te geven en ze dan dingen te laten uitvoeren. Dus duizeligheid nabootsen door ze rondjes laten rennen. Zintuigen verminderen door oordoppen of een wazige bril opzetten. Je praktisch onderzoek gaat dan in de richting van welke beperkingen krijgen mensen door verdovende middelen. En dus niet specifiek van XTC

  Ik hoop dat ik hiermee een beetje heb geholpen. Als je nog vragen hebt over je opzet of meer over een praktisch onderzoek, hoor ik ze graag.

  Met vriendelijke groeten,
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.