Gebruiken van de HPLC • Geachte Meneer/Mevrouw,

  Onze namen zijn Lenka en Kathelijne. Wij zitten in 5 VWO op Melanchthon Bergschenhoek en wij zijn bezig met ons profielwerkstuk voor scheikunde. Voor ons profielwerkstuk gaan wij meten hoeveel salicylzuur in rozijnen zit. Het doel van dit onderzoek is om te kijken hoeveel rozijnen gegeten moeten worden om dezelfde hoeveelheid salicylzuur binnen te krijgen als de hoeveelheid die in aspirine is verwerkt. Hiervoor hebben wij een onderzoeksmethode gevonden. Deze onderzoeksmethode komt uit het volgende artikel:

  Determination of Acetylsalicylic Acid and Salicylic Acid in Foods, Using HPLC with Fluorescence Detection,Dini P. Venema https://pubs.acs.org/author/Venema%2C+Dini+P

  Bij dit onderzoek hebben we een HPLC nodig. Dit hebben we niet tot onze beschikking op school. Wij zouden daarom u willen vragen of wij dit deel van het practicum mogen uitvoeren bij jullie?

  Met vriendelijke groet,

  Lenka van Amerongen en Kathelijne Jansen


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Lenka en Kathelijne,

  Wat een interessant onderwerp. Helaas heeft de TU Delft niet de capaciteit om scholieren gebuikt te laten maken van de HPLC.

  Als jullie nog iets anders nodig hebben hoor ik het graag!

  Met vriendelijke groet,
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.