PWS + experiment • Hallo,

  Mijn naam is Vahide en ik zit in VWO 6. Het is weer september en de scholen zijn weer begonnen. Voor de laatste-jaars studenten betekent dit ook weer snel een PWS opbouwen. Zelf heb ik het vak biologie gekozen en wil graag een profielwerkstuk maken over een interessant onderwerp. Helaas houdt iets mij ook weer tegen. Wij moeten namelijk een goed experiment erbij gaan houden. Bij de vak biologie is dit een wat moeilijker probleem. Mijn begleider wilt liever een experiment wat kwantitatieve aspecten heeft. Dit houdt in dat hij graag getallen en metingen wilt hebben. Ik zit hierbij dus erg vast. Er zijn heel veel leuke onderwerpen om te onderzoeken, maar om er een experiment bij te verzinnen is dus erg moeilijk! Mijn docent had mij ook al een tip gegeven; Experimenten met mensen is moeilijk, aangezien mensen erg van elkaar verschillen. Dus mijn vraag is hoe ik het best dit kan benaderen. Om u een idee te geven heb ik al een paar onderwerpen waar ik in geïnteresseerd ben:

  • Hoe groeit een huid, hoe geneest hij en beschermt dit orgaan de mens?
  • Wat is een AED en hoe werkt het?
  • Welke longziektes zijn er en op welke wijze worden deze behandeled?
  • Helpt medicatie wel echt bij het bestrijden van ziektes (specifiek virussen of bacteriën)?
  • Wat is de invloed van drugs op het lichaam?
  • Waarom is drugs verslavend?

  Alvast bedankt als u op mijn vraag reageert.


 • PWS TU Delft Team

  Hee,

  Al de onderwerpen die je noemt staan in verband met het menselijk lichaam. Dus als je geen onderzoek wil doen naar het menselijk lichaam moet je misschien denken aan iets ander, zoals zonnebrand, ecosystemen etc. Zo geven wij ook een zonnebrand workshop waar we de adsorptie van een zonnebrand meten.Voor de rest zijn het wel hele interessante onderwerpen en zou je er wel een literair onderzoek naar kunnen doen.

  Met vriendelijke groet,
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.