PWS proef biogas • Hallo TUDelft,

  Voor ons PWS zijn wij (Laurens en Stijn) geïnteresseerd in biogas. Ons idee is om te onderzoeken welk gewas (zeewier, mais of suikerbieten) het beste is om dit biogas te kunnen produceren. Wij weten hoe we dit gas kunnen produceren, maar niet wat de beste manier is om te testen wat het beste (hoogste methaan-gehalte en laagste koolstofdioxide0gehalte) biogas is/welk gewas het meeste biogas kan produceren.

  Hebben jullie een idee hoe we dit door middel van een bepaalde proef kunnen koppelen aan de productie van het biogas door de gewassen?

  Groeten Laurens en Stijn,
  Klas 6 Sint-Oelbert Gymnasium (Oosterhout NB)


 • PWS TU Delft Team

  Beste Laurens en Stijn,

  Om te bepalen wat het beste biogas is zouden jullie eerst moeten bedenken wat jullie het belangrijkst vinden van het biogas. Is dit welk soort biogas het duurzaamst opgewerkt kan worden, wat het minst vervuild of juist wat het meeste energie op levert etc.
  Zodra jullie weten wat voor jullie het belangrijkst is qua kenmerken van jullie biogas zouden jullie een proef op kunnen stellen.

  Als jullie zouden willen weten welk gas de meeste energie levert zouden jullie misschien aan een proef kunnen denken waar je water aan het koken bent en dan kijkt hoeveel gas je van elke soort nodig hebt. Dit is maar een idee ik weet niet zeker of dit werkt.

  Maar ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, als jullie meer uitleg willen hoor ik het graag!

  Met vriendelijke groetjes
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.