PWS bacteriofagen en antibiotica • Beste mevrouw/meneer,

  Ik ga naar 6 vwo en hou mijn pws over bacteriofagen en antibiotica. Een van mijn deelvragen gaat over de ontwikkeling van medicijnen met bacteriofagen, waarbij de te bestrijden bacterie wordt gematcht met een bacteriofaag. Ik zou deze deelvraag met onder andere een praktisch gedeelte willen beantwoorden, alleen weet ik niet in hoeverre dit mogelijk is. Is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf een onderzoekje te doen door willekeurige bacteriofagen met bacteriën te combineren en dan te kijken wat er gebeurt? En waar zou ik zo´n soort onderzoek eventueel kunnen uitvoeren?

  Alvast bedankt voor uw reactie!
  Met vriendelijke groet,

  Katrijn van Reeuwijk


 • PWS TU Delft Team

  Beste Katrijn,

  Bij PWS zelf kunnen wij ook geen onderzoek doen naar antibiotica en bacteriofagen. Wel is er een PhD'er aan de TU die hier veel onderzoek naar doet, zijn naam is Stan J.J. Brouns. Je kan altijd een mailtje sturen en vragen of je een dag mee kan lopen! Dit is ook de link naar de site van de onderzoeksgroep https://www.brounslab.org/ , misschien kan je hier nog meer informatie vinden die je zoekt.

  Als je nog vragen hebt hoor ik het graag!

  Met vriendelijke groet
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.