PWS Parfum uit biomateriaal • Hoi!

  Wij houden ons PWS over parfum uit biomateriaal.
  We gaan onze eigen parfum uit biomateriaal maken op de TU Eindhoven (vwo-werkweek) en we weten dus exact welke stoffen en in welke hoeveelheden er in zitten.
  Ons idee was om vervolgens de parfum onder verschillende omstandigheden te bewaren en dan vervolgens te meten wat dit met de kwaliteit doet. We willen hiervoor meten welke stoffen en in welke verhoudingen er na verloop van tijd nog in de parfum zitten. Dit kunnen we dan vergelijken met wat we hadden toegevoegd in onze eigen parfum.
  Alleen lopen we nu vast bij hoe we dit gaan meten, want een massaspectrometer is niet aanwezig op school...
  Er is wel een fotospectrometer aanwezig dus we kunnen wel meten wat het verschil in kleur is.

  We dachten dat we misschien kunnen meten hoe lang de parfum blijft hangen. We hebben alleen geen idee hoe we dit kunnen meten.

  We weten nu niet hoe we verder moeten.
  Kan iemand ons helpen??

  Groetjes Renée (en rest PWS groepje)


 • PWS TU Delft Team

  Beste Renée en de rest,

  Misschien kunnen jullie voor het aantonen dat iedere stof nog in de oplossing zit en niet verdampt gebruik maken van chromatografie. Aan de hand van deze methode kan je bepalen of een bepaalde stof nog in je oplossing en dus parfum zit. Deze methode is vaak op school te doen. Helaas is met deze methode niet te bepalen hoeveel stof er nog in je oplossing zit.

  Als er vragen zijn over het uitvoeren van de chromatografie hoor ik het graag!

  Met vriendelijke groetjes,
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.