Vitaminetabletten en de schadelijke stoffen • Geachte
  meneer/mevrouw,

  Mijn
  naam is Nikki en ik benader u vanwege mijn profielwerkstuk. Ik doe samen met twee anderen leerlingen, Sonja de Laat en Sanne Weisscher, een onderzoek naar vitaminesupplementen en het effect daarvan. Onze onderzoeksvraag luidt als volgt:

  In hoeverre leveren
  vitaminetabletten een positief effect aan de gezondheid van jongeren in Nederland tussen de 12 en 18 jaar?

  In dit onderzoek
  willen we ons met name verdiepen in de effecten die deze pillen leveren, we zijn er ons namelijk van bewust dat een te veel aan vitamine niet goed voor een mens is. We weten dat vitaminetabletten misschien wel een goed doel dienen, maar dat ze ook veel schadelijke
  stoffen bevatten! We vroegen ons af of er een mogelijkheid is om de schadelijke stoffen in de vitaminesupplementen doormiddel van een experiment aan te tonen.

  We
  hopen dat u ons verder zou kunnen helpen. Alvast vriendelijk bedankt!

  Met
  vriendelijke groet,
  Nikki
  Henneman (vwo 5)
  Studente
  Kennemer College havo-vwo-gymnasium te Beverwijk.


 • PWS TU Delft Team

  Beste Nikki, Sonja en Sanne

  Op het moment heb tentamens dus is het erg druk, daarom zal ik pas komende vrijdag jullie vraag beantwoorden.

  Met vriendelijke groet,
  Ismene
  PWS TU Delft


 • PWS TU Delft Team

  Beste Nikki, Sonja en Sanne

  Om te bepalen hoe schadelijk een stof is zijn er verschillende factoren bepalend. Zo heb je de LD50 waarde dit is de concentratie van een stof waarbij bij een inname 50% van een populatie zal overlijden. En de MAC-waarde dit is de maximaal aanvaarde concentratie van een (schadelijke) stof die na inademing gedurende een arbeidsperiode geen nadelige gevolgen hebben op de gezondheid. Aan de hand van deze twee waarde kan je bepalen hoe gevaarlijk een stof is voor het milieu en mensheid. Deze waardes zijn zelf moeilijk te meten maar deze waardes zijn te vinden in de msds van de stof. De MSDS is een bestand met allerlei gegeven van een stof, deze kun je van alle stoffen of internet vinden.

  Met vriendelijke groet,
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.