PWS waterstofcyanide in pitten • L.S.

  Wij zitten momenteel in klas 5 van het vwo en wij zijn bezig met ons PWS. Daarvoor willen wij de hoeveelheid cyanide in steenvruchtpitten bepalen met behulp van een HPLC.
  Dit willen we gaan meten door de hoeveelheid glucose die reageert te meten en dit via de reactievergelijking om te rekenen naar cyanide.

  We zijn hier al mee bezig geweest en hebben ook al met een andere HPLC gewerkt. Hiervoor gingen we naar VHL in Leeuwarden. Op de dag dat wij daar waren, was de stikstof leiding kapot en een andere groep had de stikstof fles in gebruik. Hierdoor hebben wij ons practicum niet kunnen uitvoeren. De medewerkers van VHL zouden het voor ons in de HPLC doen, zodra ze de stikstof hadden. Maar het duurde allemaal erg lang en ze hadden er uiteindelijk geen tijd meer voor. En dat hebben ze nog steeds niet.

  Dit begrijpen wij, maar dan zullen wij op zoek moeten naar een andere HPLC. Onze vraag was dus of jullie over een HPLC beschikken en wij daar gebruik van zouden mogen maken?

  Daarbij zullen wij wel een opmerking moeten maken dat we dit onderwerp voor ons scheikunde PO/verslag hadden gekozen, maar we dit al erg uitgebreid hebben behandeld en uitgezocht, dat het misschien ons PWS zou kunnen worden. Wij moeten het hier nog even over hebben met ons groepje en de docent(en), maar we wilden wel alvast verder kijken naar andere instanties met een HPLC.

  Wij zouden het erg fijn vinden als we bij jullie terecht kunnen. Wij horen graag van u.

  Met vriendelijke groeten,
  Marije Koning, Kamiel Politiek, Zaynab Abdulkadir en Anne Berg

  OSG Piter Jelles !mpulse
  Klas 5vwo
  Leeuwarden


 • PWS TU Delft Team

  Hoi,

  Helaas heeft de TU delft niet de capaciteit om de HPLC te gebruiken voor scholier onderzoek omdat deze veel gebruikt word.

  Als ik jullie nog ergens anders mee kan helpen , moeten jullie het maar laten horen!

  groetjes,
  Ismene
  PWS TU delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.