Nanobiology • Hoi,
  Na naar de open dag te zijn geweest en daar een minicollege te hebben gevolgd over de studie nanobiology, lijkt het mij ontzettend interessant om daar mijn profielwerkstuk over te houden. De studie gaat natuurlijk over het gebruiken van wiskunde en natuurkunde om biologische processen te verklaren, en ik vroeg mij af of er processen zijn die als middelbare scholier te onderzoeken en verklaren zijn. Het lijkt mij heel interessant om een wiskundige formule op te stellen bij de verdeling van energie in een cel (bijvoorbeeld hoe zwaar weegt een factor als rendement mee), of om te bepalen hoe een virus bepaalt waar die zijn RNA injecteert in een gastheercel (een voorbeeld dar ook genoemd werd op de open dag). Zijn die dingen te onderzoeken als middelbare scholier of is het verstandig om een simpeler onderwerp uit te kiezen?
  Alvast bedankt!


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Marit,

  Op onze site hebben we een inspiratie pagina, misschien kun je hier een leuk onderwerp vinden! Bij veel onderwerpen kan je wel een leuk onderzoek bedenken, maar probeer wel een onderwerp te zoeken wat niet te breed is. Hier is een link van de inspiratie pagina https://pwstudelft.nl/inspiratie/. Als je een leuk onderwerp hebt gevonden en daar vragen over hebt kan ik je verder helpen.

  Met vriendelijke groeten,
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.