Kunstmatige huid printen voor brandwonden • Beste studenten,

  Wij zitten in klas 5 van het Gymnasium en zijn bezig met ons profielwerkstuk. Onze voorkeur gaat uit naar iets biomedisch, een prothese of kunstmatig weefsel. We kwamen op het idee om te kijken of we kunstmatig weefsel ( huid) konden maken, mbv biomedische 3d printers. Bijvoorbeeld bij het bestrijden van brandwonden, waarbij de huid vaak ernstig beschadigd raakt. De vraag is of jullie hierbij kunnen helpen en of dit een goed onderwerp is voor ons PWS aangezien wij niet echt weten of dit wel innoverend genoeg is en of het wel profielwerkstuk 'waardig' is.

  Met vriendelijke groet,

  Philip Groenemeijer


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Philip_055 ,

  Het is zeker een goed onderwerp! Ik ben alleen bang dat jullie niet zelf een stuk huid kunnen printen aangezien dat een erg duur onderzoek is. Echter is 3D-printen erg toegankelijk. Je zou dus een onderzoek kunnen doen naar 3D-printen en menselijke cellen. Nu is het aan jullie om een gaaf onderzoek te bedenken waarbij je iets nieuws probeert te ontdekken.

  Groet,
  midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.