Tuned Mass Damper • Hoi,

  Voor natuurkunde moet ik samen met een vriendin een 'mini' PWS maken. We hebben hierbij gekozen voor de Tuned Mass Damper. We willen het graag namaken, alleen we weten niet zozeer hoe. Ook willen we de snelheid en tijd tot stilstand kunnen berekenen. We hebben gezien dat de computer die in een grafiek kan omzetten, om om zo het verschil te kunnen tonen. Onze vraag was hoe we dit het best kunnen aanpakken, omdat onze school dit materiaal niet heeft.


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Lysia ,

  Het namaken kan zeker. Kijk maar naar dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=lhNjfNUOUo8. Echter is het berekenen van wanneer het systeem zijn settle point bereikt erg moeilijk. Je moet dan kennis hebben van differentiaalvergelijkingen, lineaire algebra, systeem en regeltechniek. Je kunt deze onderwerpen googlen en kijken of je hier al iets van weet. Anders kan ik jullie aanraden het op de 'trail and error' manier te doen dus door de opstelling van het filmpje na te maken en het gewicht aan te passen en te kijken wat voor effect dat heeft op de constructie en in je 'mini PWS' uit te leggen waarom het systeem sneller tot stilstand komt.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.