Waterweerstand • Dag mensen,

  Ik vroeg mij af welke formule gebruikt kon worden voor de waterweerstand. Ik kan niks concreets erover vinden, behalve het feit dat het een gemixte weerstand lijkt (?) te zijn. Ik heb dit nodig in deze situatie:
  Ik heb een voetbal in een model van coach gezet. Deze gaat naar het water toe en de opwaartse kracht die de voetbal ondervind is van de wet van Archimedes. Nu krijg ik alleen niet zo'n hele mooie grafiek, en ik mis naar mijn idee de waterweerstand. Wat is de waterweerstand die werkt op een bal die op het water slaat, een stuk door het water heen gaat, en de bal vervolgens afremt zodat deze niet 10 keer op en neer stuitert.[0_1542294793533_model dunk versie5 (2).cmr7](Uploaden van 100%)

  Het bestand mag ik niet uploaden, in ieder geval alvast zeer bedankt.

  Groetjes,
  Stefan


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Klg ,

  Dat klinkt als een ingewikkelde berekening. Er zijn inderdaad verschillende waterweerstanden. Het is aan jou om te bedenken welke weerstanden de bal ondervind. Misschien kun je kijken hoe ze dat bij boten berekenen+ https://nl.wikipedia.org/wiki/Scheepsweerstand. Het scenario dat je probeert te berekenen klinkt ook wel heel complex.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.