PWS Dualiteit van licht • Hallo,
  Ik doe met drie medescholieren mijn profielwerkstuk over de dualiteit van licht. Uiteraard hoort hier een praktisch gedeelte bij. Wij zouden dit graag op de TU willen doen.
  Ons profielwerkstuk is grofweg onderverdeeld in twee stukken. In het ene stuk behandelen we de deeltjeseigenschappen van licht, in het andere de golfeigenschappen van deze. Voor het eerste gedeelte, waarin we de deeltjeseigenschappen van licht behandelen, willen we graag het foto-elektrisch effect, wat voor het eerst door Heinrich Hertz gedemonstreerd is, uitvoeren. Daarnaast past het double split experiment, zoals uitgevoerd door Thomas Young met licht in plaats van elektronen, perfect bij ons profielwerkstuk. Helaas heeft onze school niet voldoende materiaal voor deze practica. Wij zouden ons kunnen voorstellen dat de TU wel dergelijke opstellingen heeft staan, vandaar de vraag of wij een of beide practica op de TU kunnen uitvoeren.
  Wij kijken uit naar uw reactie!
  Met vriendelijke groet,
  Wout Peters


 • PWS TU Delft Team

  Beste @woutp,

  Cool onderwerp!
  Een double slit experiment is volgens mij redelijk goed thuis uit te voeren, zie hier: https://www.google.nl/search?q=double+slit+experiment+diy&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=0ahUKEwiJk7fJ68feAhURxoUKHa0GDucQ_AUIDygC&biw=1280&bih=694
  Voor het foto-elektrisch wil je denk ik zo iets dergelijks doen:
  https://www.youtube.com/watch?v=v-1zjdUTu0o
  Ik ga een even beraden of ik dit kan vinden, mocht dit niet hetgeen zijn wat je wilt laat mij dat even weten..

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.