Aanpasbare Spreader • Beste TU-student,

  Wij zijn Gerrit en Maik, leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek. Hier doen wij Technasium. Voor onze meesterproef gaan we een aanpasbare spreader ontwerpen.

  Het bedrijf waarbij we onze meesterproef doen is Broekman Logistics B.V.
  Broekman logistics is een internationaal bedrijf dat actief is in verschillende takken van transport en logistiek. Broekman logistics is opgericht in 1960 en heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam. Tegenwoordig heeft Broekman vestigingen over de hele wereld en ongeveer 800 werknemers.
  Het bedrijf levert complete oplossingen voor haar klanten op het gebied van het vervoeren van de meest uiteenlopende producten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken, opslaan en vervoeren van complexe, zware of gevaarlijke goederen. Ook is Broekman gespecialiseerd in het op- en overslaan en assembleren van zware producten of producten waarvan de afmetingen buiten die van een standaard container vallen.
  Onze opdracht doen wij bij het onderdeel van Broekman logistics dat is gespecialiseerd in het opslaan, overslaan, assembleren en bevestigen van breakbulk (waardoor ons vakgebied mobiliteit en ruimte is). Breakbulk is een aanduiding voor goederen, met dit type goederen worden de goederen bedoeld die niet in containers maar per stuk worden vervoerd, maar ook niet in bulk vervoerd kunnen worden zoals graan en olie. Op deze locatie wordt veel gebruik gemaakt van spreaders. Een spreader is een stuk gereedschap dat wordt gebruikt om goederen recht omhoog te hijsen. Dit om te voorkomen dat het goed beschadigd. In de huidige situatie is er veel materiaal nodig om de verschillende hijs-activiteiten uit te voeren. Doordat er veel verschillend materiaal is moet dit ook vaak omgewisseld worden (andere lengtes van de spreader), dit is zwaar en daardoor ook moeilijk werk. Wat er dus moet veranderen is dat er een product wordt ontwikkeld wat voor nagenoeg iedere hijsklus inzetbaar is, waardoor deze opdracht richting werktuigbouwkunde als studie gaat door het ontwerpen van iets machinaals. Hierdoor is het werk voor de arbeiders eenvoudiger, minder zwaar en dus productiever.
  Het doel van dit project is een spreader ontwerpen die in zo veel mogelijk situaties gebruikt kan worden in de loods van Broekman Logistics.

  Wij zijn op zoek naar een student die ons kan helpen met dit project bij het maken van berekeningen aan de krachten die werken op de spreader.

  Met vriendelijke groet,

  Maik en Gerrit


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Gerrit-Maik ,

  Wat een gaaf onderwerp! Ik ben werktuigbouwkunde student en kan jullie helpen als jullie er niet uit komen.

  Groet,
  Midas • Hoi Midas,

  We zijn inmiddels aardig op weg en nu druk bezig met het maken van modellen in Fusion 360.
  Graag zouden wij hulp krijgen bij het op de goede manier interpreteren van de simulaties en hoe de modellen op de juiste manier aan te passen.

  Met vriendelijke groet,

  Maik en Gerrit


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Gerrit-Maik ,

  Waar lopen jullie op vast? Wat hebben jullie gesimuleerd? Liet de simulatie zien wat voldeed aan jullie verwachtingen?

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.