Boemerang en frisbee • Hoii waren afgelopen week op het TU.
  Hier hebben wij een gesprek met Jip gehad. Hij gaf ons advies om nog een afspraak hier te maken omdat wij voor ons pws een windtunnel en 3D printer willen gebruiken. Voor het vak natuurkunde hebben wij de hoofdvraag
  ''Waarom komt een boemerang terug en een frisbee niet?''
  Wij zijn van plan om zelf een boemerang van hout te maken en zouden het beste een 3D printer kunnen gebruiken voor het maken van een frisbee. Hoe kunnen we dit tot stand brengen en bij wie moeten we daarvoor zijn?
  Als er nog vragen zijn over ons pws horen wij het graag!
  Met vriendelijke groet, 5H leerlingen


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @stellalorenc ,

  Wat een gaaf onderwerp. Hebben jullie al toegang tot een windtunnel? Waarom kopen jullie niet gewoon een frisbee en een boomerang?

  Groet,
  Midas • Hee,

  We denken dat we pas toegang tot een windtunnel krijgen als we met iemand van het TU afspreken.
  We kopen geen frisbee en boemerang omdat we als 'praktische opdracht' ervoor gekozen hebben om ze zelf te maken. En al helemaal om te ontdekken hoe de twee voorwerpen bewegen door hun verschil in materiaal, vorm, oppervlak enzovoort. We willen de bewegingen ook nog eens gaan videofilmen met coach 7!

  Groetjes,


 • PWS TU Delft Team

  Hee @stellalorenc ,

  Jullie PWS gaat over aerodynamica. Ik zie niet echt hoe zelf een frisbee en boomerang maken bijdraagt aan dat onderwerp tenzij je aerodynamische vormen wilt gaan testen die niet bij een normale boomerang of frisbee te vinden zijn. Denk hier wel over na voordat jullie veel tijd kwijt zijn aan een niet relevant onderzoek naar hoe je een frisbee of boomerang maakt.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.