Pws Donor-/kunstorganen • Hallo,

  Wij zijn bezig met een profielwerkstuk over Donor-/kunstorganen. Wij willen onderzoeken of de techniek van donor- of kunstorganen efficiënter zal worden en bij welke meer ontwikkeling zal plaatsvinden. Wij wilden voor ons praktisch onderdeel misschien zelf een ontwerp van een kunstorgaan maken en vroegen ons af welke mogelijkheden er bij de TU-delft zijn. En of jullie nog extra informatie of tips hebben voor onze PWS.

  Met vriendelijke groet,
  Merel & Manon


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @manon-o ,

  Wat een gaaf onderwerp! Ik kan jullie wel aanraden om een duidelijke hoofdvraag te formuleren. Wat bedoelen jullie met de "of techniek van kunstorganen efficiënter zal worden"? Hoe zouden jullie hulp krijgen van de TU Delft? • Hallo @Midas-Becker ,

  Dankjewel voor de reactie! We hebben nu onze hoofdvraag als volgende geformuleerd: Zijn er in de toekomst genoeg donororganen beschikbaar om aan de hoeveelheid aangevraagde transplantaties te voldoen of zal de techniek van kunstmatige organen zo gevorderd worden dat deze de plaats inneemt van echte donororganen?

  We vroegen ons af of de TU Delft ons zou kunnen helpen met het maken van een ontwerp van een kunstorgaan. Dit willen wij namelijk als praktisch onderdeel gaan maken.

  Mvg,

  Merel en Manon
  Emmauscollege Rotterdam, 5 VWO


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @manon-o ,

  Ik zou toch nogmaals een hoofdvraag bedenken die niet met "ja of nee" te beantwoorden is. Probeer je hoofdvraag niet met een werkwoord te beginnen. Zo te horen gaan jullie een statistisch onderzoek doen naar de huidige en toekomstige hoeveelheid donoren en een onderzoek naar hoe de techniek van kunstorganen zich ontwikkelt. Het voor jullie ontwerpen van een kunstorgaan is met de huidige hoofdvraag niet echt relevant. Bedenk ook dat het zelf ontwerpen en maken van een werkend kunstorgaan extreem duur is.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.