Energieopslag in vliegwielen • Ons PWS gaat over de nieuwe vorm van energieopslag: vliegwielen! Een vliegwiel wordt aangedreven door een motor in een vacuum waardoor er elektrische energie wordt omgezet in kinetische energie en zo opgeslagen kan worden. Bij een energietekort kan door middel van een generator de kinetische energie weer omgezet in elektrische energie worden. De meeste vliegwielen worden nu ontwikkeld in Amerika en die zijn nog erg duur. Ons doel is om een vliegwiel te maken dat zo goedkoop, maar toch zo efficiënt mogelijk is.

  Wij kunnen wat hulp goed gebruiken, daarom zouden wij graag 13 oktober langs willen komen. Wij zijn Joyce, Daniek en Donna uit 6V van het ECL in Haarlem.


 • PWS TU Delft Team

  Hee @donna023 ,

  Wat een gaaf onderwerp! Erg interessant. Het is een dure opstelling omdat er een vacuüm gemaakt moet worden wat niet makkelijk is. Ook draait het bij de opstelling om precisie en efficiëntie. Er mag dus geen speling of verliezen in de opstelling zitten. Je hebt daarom onderdelen nodig die met hoge precisie zijn gemaakt. Dat zorgt voor hele dure lagers, precisie tandwielen en de meest efficiënte elektromotoren. Hebben jullie al enig idee hoe jullie dit goedkoop willen verwezenlijken? • heei @Midas-Becker
  Momenteel zijn er twee bedrijven die redelijk ver zijn in het ontwikkelen van vliegwielen, namelijk Beacon en Velkess. Beacon heeft een vliegwiel dat wordt gestabiliseerd door een magnetisch veld waarbij een supergeleider komt kijken. Niet de goedkoopste oplossing! Het bedrijf Velkess daarentegen heeft een vliegwiel ontwikkelt waarbij geen magnetisch veld nodig is.

  Onze grootste puzzel momenteel is júist hoe wij zo goedkoop en efficiënt mogelijk (zoals jij ons dit nu vraagt) een vliegwiel kunnen ontwerpen, zodat het vliegwiel in bijvoorbeeld huizen gerealiseerd kan worden. Daarom valt een supergeleider in ons ontwerp bijvoorbeeld al weg. Wij hoopten dat wij met jullie hulp een prototype kunnen ontwerpen. In het echt, of bijvoorbeeld via de computer.


 • PWS TU Delft Team

  Hee @donna023 ,

  Weten jullie al hoe jullie die prototype willen bouwen? Nogmaals, het is belangrijk om eerst heel goed na te denken over hoe jullie denken de huidige ontwerpen beter en goedkoper kunnen maken. Pas als jullie concepten hebben bedacht hoe dat mogelijk is kunnen jullie gaan ontwerpen.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.