Gitaar prothese • Hoi! Wij zijn Loisa en Tess uit 6V van het Haarlemmermeerlyceum en willen voor ons PWS een robohand maken die gitaar kan spelen (dus de linker hand waarmee je akkoorden aanslaat). We hebben al een realistisch idee voor hoe die hand eruit ziet maar hebben alleen hulp nodig met een bepaald mechanisme dat wij de "push out button" noemen. Komt erop neer dat dit een button is die door een elektrisch stroompje naar buiten pusht. Zouden we op 11 oktober op de PWS middag langs kunnen komen om hier concreet de mogelijkheden in te bekijken?

  We horen het graat,
  Groetjes, en hopelijk tot ziens!

  Tess Froeling en Lisa Heynen


 • PWS TU Delft Team

  Hee @TeamRoboGitaar ,

  Gaf onderwerp! Hoe zijn jullie bij de conceptkeuzen gekomen om een push-out-button te gebruiken? Ik moet zeggen dat wij niet van elk mechanisme zoals dit push-out-button mechanisme een voorbeeld hebben liggen.

  Hebben jullie je al verdiept in arduino? Dat is een toegankelijke manier om elektrotechnische systemen te maken. Jullie zouden hier waarschijnlijk ook jullie push-out-button mee kunnen maken. Ik moet zeggen dat ik niet voor een elektronisch systeem kiezen aangezien er altijd een vertraging in zit wat funest is voor musici. Maar goed, dit soort dingen kunnen jullie allemaal op de PWS-middag bespreken donderdag.

  Groet,
  Midas • Hoi Midas,
  We zijn hierbij gekomen omdat we dachten dat het maken van een echte hand, qua finetuning en kracht wel heel moeilijk zou worden. We willen dus een soort van "doosje" maken waarin een programmaatje zit dat de akkoorden herkend, en dus knopjes via dat patroon naar buiten duwt die hiermee de snaren indrukken en het akkoord aanslaan. We wilden een soort van besturingspaneel maken waarmee de muzikant dus knopjes kan aanslaan (gewoon iets van een stok aan zijn geamputeerde arm) en dat het "doosje"' zo weet welk patroon hij naar buiten moet duwen. Verder nog niet echt in arduino gekeken, maar wel al gesproken met iemand die ervaring heeft met 3D printen.

  Maar we zullen het verder bespreken op de PWS middag.
  Bedankt, en tot dan!


 • PWS TU Delft Team

  Hee @TeamRoboGitaar ,

  Wil je dat de gitarist een akkoord kiest en dat het doosje dat dan afspeelt door middel van snaren aan te slaan met die knopjes? Of wil je dat de gitarist nog wel zelf speelt? Je zou hem bijvoorbeeld ook met z'n voeten pedalen kunnen laten indrukken die de snaren aan slaan. Dit kan dan ook mechanisch met bijvoorbeeld kabels. Als jullie het elektronisch willen doen moeten jullie snel naar arduino gaan kijken!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.