Ogen laseren • Hoi,

  Het is natuurlijk tijd voor het schrijven van een profielwerkstuk en ik heb het onderwerp 'optica' (ogen en het laseren van ogen) gekozen. Het is een combinatie tussen biologie en natuurkunde. In het begin komt de anatomie van het oog aan bod en daarna de natuurkundige aspecten zoals: met wat voor laser laseren ze ogen? Welke golflengte/frequentie en intensiteit?

  Mijn vraag was eigenlijk wat voor practicum ik hierbij kan doen. Ik kan namelijk niks verzinnen behalve een beeldbank met lenzen op verschillende afstanden, maar dit leek mij niet echt een geweldig practicum. Ik hoop dat iemand mij kan helpen :)


 • PWS TU Delft Team

  Hee @lauranolet ,

  Dat is wel een heel leuk onderwerp! Een practicum is inderdaad wel moeilijk. Je kunt moeilijk echte ogen laseren. Misschien kun je bij een ziekenhuis een dagje meelopen en kijken wat er beter kan aan de behandeling. Dan kun je onderzoeken hoe je het proces van ogen laseren kunt verbeteren.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.