Geautomatiseerde containerlifter • Beste TU Delft student,

  Wij zijn Floris Muis en Robert van der Stee, leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek. Hier doen wij Technasium, waarvoor wij nu een Meesterproef moeten uitvoeren. Hiervoor gaan wij onderzoek doen naar een Geautomatiseerde containerlifter.

  Probleemstelling
  In Canada komt een kas te staan waarin medicinale cannabis gekweekt gaat worden. Codema zal de kas in Canada volledig inrichten en zij hebben ons gevraagd om mee te denken over een specifiek gedeelte in de kas. Het betreft het gedeelte waar de plantenbakken in en uit de container worden gehaald. Wij moeten voor Codema een robot maken die plantenbakken uit een container kan halen en er ook weer in kunnen zetten.

  Codema heeft ons gevraagd om mee te denken over deze robot omdat er een paar uitdagingen zijn. Zo wijkt het gewicht van de plantenbakken af van het normale gewicht van de plantenbakken waar de robots van Codema voor gemaakt zijn. Het gewicht van de plantenbakken die deze robot moet verplaatsen zijn namelijk 100 kilo per plantenbak (in één container staan 16 plantenbakken). Dit is ongeveer 100 keer zo zwaar als dat de normale machines van Codema moeten kunnen optillen. Dit is dan ook één van de vele obstakels bij dit project.

  Ook zullen wij rekening moeten houden met de capaciteit van de robot. Zo moet de robot per uur 25 plantenbakken van de container kunnen halen en ook weer 25 plantenbakken per uur op een container kunnen zetten. Dit komt neer op 144 seconden per bak, maar om voor speling te zorgen willen wij onder 120 seconden blijven.

  De robot moet ook op twee manieren toepasbaar zijn. De robot moet de plantenbakken van de container kunnen afhalen. Eenzelfde robot moet op een andere plek weer plantenbakken op de container kunnen zetten.

  Opdracht
  Voor deze opdracht moeten wij een robot ontwerpen, die plantenbakken in en uit een container kan halen. Het ontwerp voor de robot kent een aantal uitdagingen. Zo moet de robot plantenbakken met een bepaalde snelheid uit een container kunnen tillen, om deze vervolgens naar een andere plek te kunnen vervoeren.

  Het hoofddoel van deze opdracht is om te kijken hoe we omgaan met hoge gewicht van deze plantenbakken en hoe we ervoor gaan zorgen dat de bakken van de containers worden afgetild en er later ook weer nieuwe plantenbakken kunnen worden opgezet. En dit allemaal moet binnen een bepaalde tijd gebeuren. De robot moet per uur 25 plantenbakken van een container kunnen halen en ook weer 25 plantenbakken per uur op een container kunnen zetten. Deze bakken wegen echter wel 100 kilo en er staan 16 van deze plantenbakken op 1 container in 4 rijen van 4.

  Wij zouden graag hulp willen van een student die ook geïntereseerd is in dit onderwerp.

  Met vriendelijke groet,
  Floris Muis en Robert van der Stee


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @robertvdstee ,

  Wat een vet onderwerp! Leuk dat jullie iets gaan ontwerpen. Gaan jullie ook echt bouwen? Dat maakt de zaak namelijk nog ingewikkelder.

  Ik wil jullie wel helpen wanneer jullie er zelf niet meer uit komen.

  Groet,
  Midas • @Midas-Becker
  Hallo Midas,
  ja, wij gaan uiteindelijk een schaalmodel maken van ons ontwerp. Fijn dat je ons wilt helpen. Als we je hulp nodig hebben zullen we je contacteren.

  Met vriendelijke groet,
  Robert van der Stee, Floris Muis


 • PWS TU Delft Team

  Hee @robertvdstee ,

  Dat is goed!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.