Product ontwerpen voor éénhandige patiënten • Beste lezer,

  Wij willen voor ons pws een product ontwerpen voor patiënten met één hand/arm.
  Onze patiënt wil weer kunnen roeren in een pan, zonder dat de pan verschuift op de inductieplaat.
  Hier hebben wij al even over nagedacht en een paar concepten bedacht.
  Nu lopen wij een beetje vast op het ontwerpen... Waar halen we materiaal vandaan? Welk materiaal is geschikt? Enzovoorts

  Zou iemand ons kunnen helpen?
  Groetjes,
  Susanne en Alicia (vwo 6) • Hallo @suusenalic ,

  Wat een leuk onderwerp! Het bouwen is inderdaad vaak het moeilijkste gedeelte. Dan pas merk je wat er wel niet allemaal komt kijken bij een product. Hebben jullie een programma van eisen gemaakt voor het product? Bijvoorbeeld: Het moet hittebestendig zijn vanwege het warme eten, er mogen geen schadelijke stoffen in het materiaal zitten, het materiaal moet door onszelf bewerkbaar zijn. Als je op deze manier een lijst van randvoorwaarden opstelt kun je al snel heel veel materialen wegstrepen en heb je straks een paar materialen waarmee je kunt experimenteren.

  Ik ben ook erg benieuwd naar jullie ontwerp! Gaat het lukken om zelf te maken?

  Groet,
  Midas • Hallo,

  Bedankt voor je reactie! We hebben al een programma van eisen opgesteld voor ons product. We denken dat het met de materialen wel moet gaan lukken.
  Maar we zitten wel met de vraag hoe we het product zelf kunnen maken en hoe we een goede schets kunnen maken voor onze concepten.
  Weet u misschien hoe we dit kunnen doen?

  groetjes,
  Susanne en Alicia • Hee @suusenalic ,

  Goed om te horen dat jullie een plan van eisen hebben opgesteld. Echter, kan ik jullie niet echt helpen met hoe jullie het product kunnen maken als ik niet weet hoe het product eruit ziet. Blijkbaar hebben jullie nu wel materialen gekozen waar het product van gemaakt moet worden maar hebben jullie dus geen rekening gehouden met het feit of jullie deze materialen kunnen bewerken tot jullie product. Het is dus erg belangrijk om materialen te kiezen waar jullie van weten dat jullie ze kunnen gebruiken. Als je het heel professioneel wilt aanpakken kunnen jullie jezelf leren een 3D-model in een CAD programma te maken. Echter is dit niet makkelijk en duurt het lang om te leren. De beste manier is misschien duidelijke tekeningen te maken vanuit meerdere hoeken en aparte bouwtekeningen van alle aparte onderdelen.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.