PWS lichtsnelheid • Hallo,

  Ik en een medeleerling hebben besloten om ons profielwerkstuk te doen over de lichtsnelheid. In ons profielwerkstuk willen we onderzoeken hoe nauwkeurig de lichtsnelheid te meten is. Wij vroegen ons af of jullie op de TU een experiment hebben staan om de lichtsnelheid te meten. Mocht dit zo zijn, zouden wij een keer langs kunnen komen om dit experiment uit te voeren. Ook vroegen we ons af of er op de TU leerlingen of leraren bezig zijn met het onderwerp en of we met een van hen kunnen spreken of hebben jullie misschien nog goede bronnen over ons onderwerp?
  Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen, alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Gerwin van den Heuvel


 • PWS TU Delft Team

  Beste @gerwin,

  Sorry voor mijn late reactie. Ik weet zelf niet of er een dergelijke opstelling aanwezig is op de TU. En ik durf ook niet te zeggen of mensen nog onderzoek doen naar de lichtsnelheid, ik weet wel dat er onderzoeksgroepen zijn die onderzoek doen naar licht en toepassingen ervan.
  Hebben jullie een proefopstelling of iets dergelijks online gevonden voor dit onderzoek? Zo ja, zie ik die graag tegemoet dan kan ik voor je kijken of dit mogelijk is op de universiteit.
  Wat betreft de bronnen, google eens in het engels of maak gebruik van www.scholar.google.com (de wetenschappelijke versie van google).
  Ik hoor nog van jullie.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.