Vragen PWS aortakleppen • Hoi, ik ben erg geïnteresseerd in het hart en ik ben daarom op zoek naar een onderwerp voor mijn PWS in de richting cardiologie. Door de presentatie van Klinische Technologie op de open dag kwam ik op het idee om het over aortakleppen te doen. Ik zou het leuk vinden om te kijken naar geschikte vervangingen voor een lekkende aortaklep. Nu moet ik van mijn docent een passend experiment bedenken waar meetbare resultaten uit komen. Ik heb op dit moment alleen geen ideeën. Ik vroeg mij daarom af of jullie enige suggesties hebben voor een experiment dat bij dit onderwerp past. Daarnaast heb ik ook nog de vraag of er op dit moment misschien een onderzoek loopt op de TU Delft dat te maken heeft met aortakleppen. Ook sta ik natuurlijk open voor andere ideeën voor een pws en experiment in de richting cardiologie.

  Alvast bedankt,
  Eline


 • PWS TU Delft Team

  Hee Eline,

  Wat een gaaf onderwerp! Je kunt natuurlijk moeilijk met een echt hart werken. Je zou bijvoorbeeld wel een aorta kunnen nabouwen en daarmee testen. Je kunt als prakticum verschillende concepten maken over hartkleppen. Uiteindelijk kun je deze misschien wel zelf maken met bijvboorbeeld 3D-printen. Vervolgens kun je ze testen door te volume te meten dat gelekt is per klep per (bijvoorbeeld) minuut.

  Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.