Pws dolfijnen mogelijke metingen  • ik doe mijn pws over dolfijnen, en dan met name over de sonar die ze gebruiken, hoe deze toegepast kan worden door de mens, hoe hun speciale huid voor stroomweerstandsvermindering zorgt, en hoe dit weer toegepast kan worden in de watersport en scheepsvaart. het probleem is alleen dat ik niet goed weet wat voor metingen ik hierbij zou kunnen doen voor meer diepgang, want metingen zijn verplicht bij het vak natuurkunde als pws.. weet iemand misschien (een) mogelijke meting(en)voor dit pws onderwerp?


  • PWS TU Delft Team

    Hee @Isah ,

    Klinkt als een gaaf onderwerp. Echter zijn de onderzoeken naar de sonar van dolfijnen en de hydrodynamica van de huid twee zeer verschillende onderwerpen. Ik kan aanraden om op één van deze twee te focussen. Denk bij het zoeken naar een practicum niet al te moeilijk. Zoek naar iets wat je zelf kunt bouwen. Zo zou je sonar kunnen nabootsen met een geluidsbron en een microfoon en dan te zoeken naar wanneer en hoe het geluid weerkaatst.

    Groet,
    Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.