PWS realiseren lift in Jeddah Tower • Hallo PWS team!

  Ik had een paar vraagjes over mijn PWS en hoopte dat er iemand me verder mee zou kunnen helpen. Ik doe het namelijk over de liften in de Jeddah Tower (het grootste gebouw over enkele jaren) en daarbij kijk ik naar de liften die in het gebouw zal komen. Zo heb ik mezelf moeten verdiepen in hoe liften etc werken en nu kom ik op de "praktische" deel. Ik heb met mijn begeleider gepraat en hij kwam op het idee om een constructie te maken van hoe de liften verdeeld zou moeten zijn in het gebouw waardoor ik zal kunnen kijken naar de trekstertke, spankracht, acceleratier en G krachten die er werken.

  Ik vroeg me af of er een simulation aanwezig is die het ook echt mogelijk maakt voor mij om de lift in zekere zin te realiseren, het gaat om 3 soorten liften die elk een andere snelheid, hefhoogte en gewicht hebben en in totaal zijn het 59 liften!

  Ik hoop dat iemand me verder zou kunnen helpen !

  Met vriendelijke groet,

  Melvin


 • PWS TU Delft Team

  Hee @melvintran ,

  Wat een gaaf onderwerp! Indrukwekkende toren is die Jeddah Toren zeg. Als ik het goed begrijp wil je in de praktijk gegevens van de verschillende liften meten. Helaas ken ik geen lift-simulatie programma. Echter kun je er zelf wel een vrij eenvoudige berekening mee maken. Als je het gewicht van de lift met inzittenden weet en de acceleratie zelf kunt bepalen kun je met F=m×a de krachten op de kabels uitrekenen. G-krachten is in principe het omrekenen van acceleratie. Als je toch iets in de praktijk wilt testen of bouwen kun je natuurlijk een model van een lift bouwen. Aangezien het er 59 zijn zou ik dit model aanpasbaar maken. Je kunt bijvoorbeeld een veerunster tussen de kabels hangen en zo de krachten meten.
  Hopelijk heb je hier wat aan. Mocht je meer hulp nodig hebben dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.