PWS golfeigenschappen deeltjes • Voor ons profielwerkstuk onderzoeken wij het gedrag van druppels babyolie die op een trillende plaat met een laagje van deze zelfde stuiteren. Dit omdat wij de gelijkenissen met de golfeigenschappen van deeltjes willen onderzoeken. Helaas lopen wij op dit moment tegen de hoge kosten van een trilplaat en bijbehorende toongenerator op. Hierom vroegen wij ons af of er bij de faculteit technische natuurkunde dergelijke apparatuur aanwezig is en of wij hier een keer, al dan niet onder begeleiding, gebruik van mogen maken.

  Bij voorbaat dank,
  Niels en Mitch


 • PWS TU Delft Team

  Beste @mitchlie19,

  Excuses voor het late antwoord, we hadden afgelopen weken last van server problemen.
  Cool onderwerp! Ik neem aan dat jullie dit: https://www.youtube.com/watch?v=W9yWv5dqSKk en dit https://www.youtube.com/watch?v=WIyTZDHuarQ bedoelen. Ik heb eigenlijk geen idee of een dergelijke opstelling aanwezig is op de natuurkunde faculteit, dit moet ik even uitzoeken maar ik kan niks garanderen.
  Wat je ook zou kunnen doen om het golf/deeltje dualiteit aan te tonen, dit is denk ik makkelijker uit te voeren en goedkoper, is het zogenaamde "double slit" experiment. Zie hier een lijst met filmpjes van mensen die dit experiment thuis uitvoeren.
  Ik hoor graag van je wat je zou willen doen.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.