Elektrische motor voor E-Step • Hallo hallo,

  Wij zijn Jelle en Rens wij willen graag onze pws houden over het maken van een E-Step.
  Het doel is om helemaal zelf een E-step te maken inclusief de motor m.b.v. de Lorentzkracht.
  Wij begrijpen dat dit niet makkelijk is en daarom willen wij jullie vragen: denken jullie dat het mogelijk is om zelf een elektro motor te maken die sterk genoeg is om een step vooruit te krijgen van ca. 100kg inclusief een persoon?

  Zo nee, hebben jullie een idee waar je een betaalbare elektro motor kan verkrijgen die wel zal voldoen aan de verwachtingen?

  Wij horen graag van jullie!

  mvg. Jelle en Rens


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Rww99 ,

  Een goede elektromotor bouwen is zeer lastig. Ik kan jullie ook afraden om zelf zo'n krachtige te proberen te bouwen, dat is gevaarlijk. Gelukkig kun je op internet goed elektromotoren bestellen. De lastige vraag is vooral: hoe ga je deze elektromotor aansturen?

  Groetjes,
  Midas • Is het wel mogelijk om met een gekochte elektromotor een wiel aan te laten drijven of is dat ook af te raden voor simpele scholieren?


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Rww99 ,

  Hebben jullie al onderzoek gedaan naar het controllen van een elektromotor? Ik weet niet hoeveel ervaring daar mee hebben. Denken jullie dat jullie het lukt?

  Groetjes,
  Midas • Hallo hallo, wij hebben van onze school de motor beschikbaar gekregen die in de bijlage staat. Echter lukt het ons niet om met zekerheid uit te zoeken hoe we deze kunnen aansluiten op het lichtnet. Er zijn geen gegevens bekend van de motor, wij hopen dat jullie meer weten of ons in de goede richting kunnen sturen.

  0_1513080342210_motor.jpeg


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Rww99 ,

  Om de motor op gewenste snelheid te laten draaien moet je de stroom die door de motor loopt kunnen controleren. Hebben jullie al onderzoek gedaan naar een motor controller? Je kunt een elektromotor namelijk niet zomaar aan een stopcontact hangen.

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.