PWS Elasticiteit spinrag • Hallo,

  Wij zijn vijfdejaars op de Havo en druk bezig met mijn PWS. Als vooronderzoek willen mijn partner en ik de elasticiteit van spinrag bepalen. Alleen we hebben niet echt een idee hoe we aan spinrag komen, misschien door te vragen bij een dierentuin, omdat ze daar meestal wel spinnen hebben. En om uit te kunnen testen hoe sterk spinrag nou is, moeten we het spinrag uit elkaar trekken met een enorme kracht, omdat spinrag heel sterk is. Dus onze vraag is of iemand een idee heeft hoe we makkelijk aan spinrag kunnen komen en of iemand een apparaat of machine weet die een voorwerp met een enorme kracht uit elkaar kan trekken.

  Groetjes,
  Raffello en Fabian


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Raffello ,

  Wat een gaaf onderwerp! Ik neem aan dat jullie heel veel spinrag willen verzamelen om daar een groot "touw" van te maken? Ik ben heel benieuwd hoe jullie dat sterk willen doen. Een materiaal is vaak sterk vanwege de manier waarop vezels onderling aan elkaar zitten. Spinrag is dus sterk maar als je de vezels niet op een natuurlijke manier onderling laat samenwerken is het slap.

  Ik zou inderdaad een dierentuin ofzo vragen voor spinrag.

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.