Onderzoek hand-orthese met krachtondersteuning • Hoe kunnen wij onderzoeken hoeveel kracht er nodig is om ondersteuning te bieden via een orthese? Dit is voor mensen die minder kracht in hun hand hebben.

  Ook hadden wij een vraag of wij ons het best kunnen focussen op een bepaalde doelgroep of een individu?


 • PWS TU Delft Team

  Hee @LeeuwenvanLotte ,

  Wat een gaaf onderwerp! Goede vraag. Waar wil je de orthese voor gebruiken? Moet hij net zo sterk zijn als de hand van een normaal mens? Want in dat geval moet de orthese veel aankunnen: je eigen lichaamsgewicht kunnen weerstaan, zware spullen dragen die zorgen voor een moment (kracht*arm) en nog veel meer.

  Misschien is dat wel lastig te verwezenlijken. Het is dus geen gek idee om een doelgroep te kiezen. Bijvoorbeeld een kok. Dan zorg je er voor dat de hand goed gebruikt kan worden om te snijden en precies genoeg is om kruiden te strooien. Kortom, je moet dan een programma van eisen opstellen. Wat wil je dat de hand kan? Vervolgens kun je beginnen met krachten te berekenen voor deze handelingen.

  Ik hoop dat dit een beetje helpt

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.