Kogelinslag • Hallo! Ik zit in 6VWO en ben bezig met het PWS, maar ik heb een vraag. Ik wil graag een proef doen waarmee ik een kogelinslag kan simuleren, aangezien ik geen vuurwapens tot mijn beschikking heb. Zo kan ik testen hoeveel schade een kogel kan aanrichten (en dit koppelen aan hoe effectief een kogelvrij vest is). Misschien een tip hoe ik dit zou kunnen doen?

  Vriendelijke groet, Merel


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Merel,

  Mijn excuses je vraag is tussen alle andere vragen heen geglipt, dus heb ik deze pas net gezien. Ik wil je even laten weten dat ik hem dus heb gezien en er mee bezig ben. Ik kom morgen bij je terug!
  Heb je in de tussentijd misschien zelf al wat ideetjes gehad? Zo ja, dan hoor ik dat graag.

  Groet,

  Thom


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Merel,

  Het is denk ik best lastig om fysiek een kogelinslag te simuleren, aangezien je de snelheden van de kogels niet echt na zult kunnen bootsen. Wat misschien wel zou kunnen, is in plaats van een vuurwapen een luchtbuks te gebruiken. Alleen weet ik niet zeker of luchtbuksen ook legaal zijn in Nederland. Een andere manier zou natuurlijk computer simulatie zijn, maar na wat rond te hebben gezocht op het internet denk ik dat dat te complex is voor een PWS. Je zou ook natuurlijk contact op kunnen nemen met een schietbaan, om te kijken of je daar je proef zou kunnen doen/uit zou kunnen laten voeren.
  Behalve deze opties, denk ik dat een kogelinslag op een andere manier lastig is om na te bootsen.
  Heb jij in de tussentijd nog wat ideetjes gehad? Ik hoor dat nog steeds graag van je.
  Ik hoop snel van je te horen.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.