Klinische technologie PWS • Hallo,

  Samen met twee vriendinnen ga ik aan het PWS beginnen. Nou zijn zij allebei ontzettend geïnteresseerd in geneeskunde. Zelf ben ik wat meer technisch. Dat is de reden dat klinische technologie mij zo ontzettend aansprak. Nou hebben wij een vraag voor jullie. Weten jullie misschien een leuk onderwerp waar we zowel de geneeskunde als de technische kant in kunnen verwerken. We hebben zelf al wat middagen zitten zoeken, maar we hebben nog niet iets gevonden wat we willen doen.

  Groetjes Lara

  Ideeën die we al gevonden hadden en waar we geïnteresseerd in waren: kanker, orgaandonatie/transplantatie, het hart. • Hee Lara,

  Wat leuk dat jullie een PWS over klinische technologie willen doen! Wij kunnen jullie zeker helpen met deze richting. Klinische technologie focust vooral op de medische instrumenten in het ziekenhuis. We hebben op de TU bijvoorbeeld ECG en een echo apparaat beschikbaar. Hier kunnen jullie misschien een keer een testje mee komen doen. Jullie kunnen natuurlijk ook proberen zelf een medisch instrument te ontwerpen. Zo heb ik een tijdje geleden meisjes geholpen die een soort doorzichtig matje met LED-lichtjes hebben gemaakt om bloedvaten in kinderarmpjes te vinden.

  De onderwerpen die je hebt klinken interessant maar zijn nog niet echt een profielwerkstuk "onderzoek". Je onderwerp kan dus niet "het hart" zijn. Wat wil je bijvoorbeeld weten/onderzoeken van het hart?

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.