Profielwerkstuk hologrammen • Hallo,

  Wij, twee leerlingen uit vwo 6, zijn al een tijdje bezig met ons profielwerkstuk over hologrammen met als hoofdvraag: "Is een heliumneonlaser al dan niet een diodelaser geschikter voor het maken van een hologram en waarom? " Nu hebben wij twee maanden gepoogd een hologram te maken op school, maar wij komen helaas niet verder dan een zwarte vlek. Mogelijk is dit omdat wij, afgezien van de lasers, een beetje hebben moeten improviseren met de materialen, zo hebben wij bijvoorbeeld geen trillingsvrije tafel ter beschikking. Is er misschien een mogelijkheid om op de universiteit een opstelling te gebruiken voor een ochtend/middag? Wij horen het graag.

  Alvast bedankt,

  Giel Sentjens
  Roel Vossen


 • PWS TU Delft Team

  Hallo Giel en Roel,

  Cool onderwerp! Het is er eentje die ik wel eens vaker op het forum zie.
  Vaak krijg ik dan de vraag of er een opstelling op de TU beschikbaar is.
  Tot nu toe is het me nooit gelukt om zo een dergelijke opstelling te vinden die door scholieren kan worden gebruikt. Ik zal eens even kijken of ik in contact kan komen met iemand die met dit soort opstellingen werkt, maar ik kan jullie helaas geen garantie geven dat het gaat lukken.
  Zouden jullie misschien jullie opstelling kunnen laten zien (met een foto) of beschrijven, dan kunnen we even kijken of het probleem kunnen vinden.
  Ik ga op zoek en jullie horen van me!

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.