PWS Wiskunde van Zeepvliezen • Hallo,

  Mijn partner en ik zitten in 6 TVWO en hebben besloten om ons profielwerkstuk te houden over de wiskunde in zeepvliezen/zeepbellen. Wij kwamen erachter dat zeepvliezen hele stevige/stabiele vormen aan nemen. Gebruik makend van de wiskunde van zeepvliezen kan men hele stabiele constructies maken, een voorbeel hiervan is het Olympisch stadion in München. Wij willen met ons PWS een originele, nieuwe constructie maken op basis van deze wiskunde. Wij willen deze nieuwe constructie dan ook uitwerken. Onze vraag aan jullie is hoe we het beste een nieuwe zeepbellen constructie kunnen maken? Ook vragen wij ons af met welke materialen we het beste deze constructies kunnen maken.

  Wij hopen dat iemand ons ook kan helpen.

  PS. wij hebben ons aan gemeld voor de PWS middag van 24 november

  Groetjes


 • PWS TU Delft admin

  Beste @Tammie,

  Ik heb jullie een persoonlijk bericht gestuurd op het forum. Hebben jullie deze ontvangen?

  Groetjes,
  Joost


 • PWS TU Delft admin

  Beste @Tammie,

  Zoals jullie mij in jullie bericht lieten weten weten jullie niet zo goed hoe jullie moeten beginnen met het bedenken van een nieuwe constructie. Hebben jullie inmiddels al iets bedacht?

  Misschien kunnen jullie kijken waarom er in München gebruik is gemaakt van deze constructie en in welke gevallen hier nog meer goed gebruik van gemaakt zou kunnen worden. Ik kan me voorstellen dat het vooral om bijvoorbeeld grote overkappingen met weinig steunpunten kan gaan?

  Willen jullie verder nog daadwerkelijk iets gaan ontwerpen/bouwen of houden jullie het bij de theorie?

  Groetjes,
  Joost • Beste @JoostR,

  Wij hebben ons de afgelopen tijd meer beziggehouden met het verdiepen in de theorie die hier achter zit, dus we zijn nog niet echt begonnen met het bedenken van de constructie. Bedankt voor je tip. We zullen daar zeker naar kijken. De bedoeling is ook iets daadwerkelijk te gaan bouwen als ons experiment,

  Groetjes,
  Tamira


 • PWS TU Delft admin

  Mooi!

  Mochten jullie straks nog specifiekere vragen hebben dan kunnen jullie deze hier natuurlijk ook stellen.

  Groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.