concentratievermogen • Hallo,

  Het onderwerp van ons profielwerkstuk is de ontwikkeling van het concentratievermogen. (Wij gaan testen of leerlingen in de 6e klas zich beter kunnen concentreren dan leerlingen in de 1e klas.) Ik heb heel internet afgezocht naar goede wetenschappelijke artikelen over het concentratievermogen en de ontwikkeling hiervan, maar ik kan niets bruikbaars vinden!

  In de bieb heb ik een boek gevonden cat bruikbaar is, dit is echter te weinig om mijn hele pws op te baseren.. Ik vroeg me af of jullie me konden helpen met het vinden van artikelen voor dit onderwerp. Misschien is er bruikbare informatie in de universiteitsbibliotheek te vinden?

  Groeten,
  Sara. • Hoi Sara,

  Het klinkt als een leuk onderwerp. Maar wat wil je precies testen? Het concetratievermogen lijkt mij nog erg breed als het om wetenschappelijke artikelen gaat. Op de site van de universtieits bibliotheek van de TU Delft kun je zoeken naar boeken, klik hier . Maar het is natuurlijk wel een technische universiteit, ik denk dat er bij ons niet heel veel te vinden is. Je zou dan misschien beter kunnen kijken bij een universiteit die studies als pedagogiek en psychologie aanbiedt.

  Weet je al hoe je dit concentratievermogen wil testen? Wat wil je precies testen, en hoe wil je externe factoren zoveel mogelijk uitsluiten?


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.