PWS Niet-Euclidische meetkunde • Hallo,

  Mijn vriendin en ik zitten in 6 VWO en hebben besloten om ons profielwerkstuk te houden over niet-Euclidische meetkunde. Wij hebben al een aantal deelvragen bedacht, maar tot nu toe is het eigenlijk vooral nog theoretisch. Wij zijn bang dat ons pws hierdoor meer een soort "spreekbeurt +" wordt. Daarom vroegen wij ons af of iemand ons kan helpen met het toepassen van ons onderwerp in de praktijk om er een echt onderzoek van te maken en dus ook om een goede hoofdvraag kunnen formuleren, aangezien dit ons ook nog niet helemaal lukt.
  Wij weten al vanuit een vorig forum dat je iets zou kunnen doen met het berekenen de kortste afstanden van piloten en 'computational origami', maar wij vroegen ons af of er nog meer opties zijn.
  Iets met relativiteit zou bijvoorbeeld kunnen, maar wij willen het vooral wiskundig houden en niet zoveel natuurkunde.
  Wij hopen dat iemand ons kan helpen.

  Groetjes


 • PWS TU Delft admin

  Beste @Vera ,

  Het lijkt er op alsof deze vraag tussen de andere vragen door is geschoten, sorry daarom voor de late reactie! Ik hoop dat je nog wat hebt aan mijn antwoord.

  Ik ben zelf op zoek gegaan naar informatie op internet, en kwam al snel langs dit filmpje.

  Ik vind de voorbeelden die in dit filmpje genoemd worden erg interessant, en vooral ook de conclusies die getrokken worden aan het eind van het filmpje. Misschien kunnen jullie nadenken hoe jullie met zelfde soort technieken kunnen aantonen dat Euclid zijn theorieën inderdaad niet kloppen en dat je met simpele voorbeelden het tegendeel kunt bewijzen. Als jullie dit goed kunnen documenteren en goed weten te vertellen denk ik dat jullie al iets heel interessants hebben!

  Laat even weten of je hier wat aan hebt en of je inderdaad nog op zoek bent naar een praktisch deel. Mocht je andere vragen hebben over het onderwerp dan kan ik je daar natuurlijk ook mee helpen!

  Succes!

  Groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.