Onderwerp PWS Wiskunde  • Beste lezer,

    Mijn PWS wil ik over wiskunde doen, maar ik heb geen idee voor een leuk onderwerp. Ik wil graag een onderwerp wat mij aanspreekt en wat ook praktisch toepasbaar is. Ik zit bijvoorbeeld dus niet te wachten op het kraken van beveiligingscodes van internetbankieren of allerlei formules en theorieën. Ik zoek dus een onderwerp dat dichtbij de mens staat en voor iedereen interessant is. Zouden jullie mij kunnen helpen?

    Groetjes,
    Floor  • Beste Floor,

    Een toepasbaar onderwerp omtrent wiskunde is altijd wat lastig, wiskunde is natuurlijk vrij theoretisch. Je wil iets dat dicht bij de mens staat, je zou dan kunnen denken aan kansberekeningen in de zorg bijvoorbeeld. Anders is het met de economische crisis wellicht leuk om naar de banksector te kijken en misschien een meer mens-geörienteerd model voor te stellen als alternatief van wat er nu gebeurd. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk met een profielwerkstuk over wiskunde!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.