Profielwerkstuk Escher • Hallo,
  ik ben een onderwerp aan het zoeken voor mijn profielwerkstuk en het liefst voor het vak wiskunde. Ik zat zelf te denken aan 'De rol van wiskunde in de kunstwerken van Escher' maar ik weet niet of dit wel uit te werken is. Heeft iemand misschien ideeën over wat voor soort onderzoeksvraag je hierbij zou kunnen stellen en op wat voor manier je dan een onderzoek moet uitvoeren?
  Alvast bedankt, • Ha Piet,

  Dit is zeker een onderwerp wat je goed kan uitwerken.
  Je kunt bij escher naar veel dingen kijken. Wat wellicht het meest interessante deel is om zelf escher achtige tekeningen te maken.
  Hier zijn wat interessante links daarover:
  http://www.meridiaan-hsl.nl/wiskunde/webkwesties/escher/eschervlakvulling.htm
  http://www.tessellations.org/diy-basic1.htm
  http://www.juvenaat.nl/vakken/wiskunde/escher/escher.html

  Bekijk anders eerst even deze link zodat je je wat beter kunt specificeren welke kant je op wilt: http://www.wisfaq.nl/show3archive.asp?id=31274&j=2004
  Laat me maar weten als je nog vragen of twijfels hebt!

  Groetjes,
  Ad • Hai Piet,

  Ook een heel mooi onderwerp. Als je er vragen over hebt kun je die ook gewoon op het forum stellen.

  Groetjes,
  Ad • Beste Ad,

  bedankt voor de reactie. Ik heb de websites bekeken, en heb uiteindelijk besloten om een ander onderwerp te kiezen. Ik ga nu voor De tweelingparadox en de relativiteitstheorie. Toch bedank!

  Groetjes • Hoi Piet,
  Ik denk er ook over om mijn profielwerkstuk over de speciale relativiteitstheorie en als deel onderwerp de tweelingparadox en mogelijke andere paradoxen die erdoor ontstaan te houden. Ik vraag me alleen af of er genoeg te zeggen is over dit onderwerp en of het in verband te brengen is met de praktijk? Is het jou gelukt? Heb je misschien tips?
  Groetjes Mano


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.