PWS niet-euclidische meetkunde • Hallo,

  Mijn vriend en ik (6V) hebben besloten om ons profielwerkstuk te doen over de niet-euclidische meetkunde. Op dit moment beschikken we wel al over de nodige theorie die erachter zit, maar we zijn nog op zoek naar een aantal toepassingen van de niet-euclidische meetkunde in de praktijk. Ik heb gelezen dat het toegepast wordt in de moderne fysica, maar kan er eigenlijk nog niets over vinden.

  Hebben jullie misschien voorbeelden van toepassingen waarover we een profielwerkstuk kunnen schrijven? • Hai Piet,

  De toepassingen in het praktische gebied hebben voornamelijk te maken met bollen. Dit heeft dan te maken met berekeningen van (straaljager)piloten om welke afstanden het korts zijn.

  Een andere meer ongebruikelijke toepassing is 'computational origami'. Stel je even een stuk papier dat vouwt door één punt. Kan dat stuk papier dan geplet worden zonder het weer te vouwen en zonder in het papier te knippen. Bewijzen hiervoor kunnen worden geleverd door midel van niet euclidische berekeningen.

  Wat meer info kun je vinden op deze (helaas Engelstalige) sites:
  [url]http://www.computerworld.com/s/article/92956/Computational_Origami[/url]
  [url]http://noneuclidean.tripod.com/applications.html[/url]

  Als je nog vragen hebt kun je ze altijd stellen.

  Groetjes,
  Ad • Heey,

  We zijn eigenlijk bang dat ons pws te theoretisch wordt (dus alleen maar geschiedenis en informatie over een aantal bestaande toepassingen). Onze vraag is dan ook of we ook een praktisch onderzoek kunnen doen naar de niet-euclidische meetkunde.
  We willen ons verdiepen in de sferische meetkunde, zouden we bijvoorbeeld met een opstelling een aantal stellingen kunnen aantonen?

  BVD

  Groeten


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.