profielwerkstuk explosieven • Hallo,

  Wij zijn bezig met ons profielwerkstuk explosieven. Hiervoor willen wij ook enkele vrij onschuldige explosieven maken op school. Maar we zitten met een probleem omdat sommige niet op school zijn te maken. Deze zouden we graag op de Tu Delft komen maken. Het gaat om het volgende:
  NI3, oftewel knapjodide, dit is goed te maken, alleen zijn de voorschriften niet echt duidelijk. We hebben vernomen dat jullie dit op de TU Delft kunnen maken, omdat één van ons dit tijdens een meeloopdag aan MST heeft vernomen van verschillende studenten.
  Ook zouden we graag schietkatoen maken, dit kan door katoenen watten te doordrenken met nitreerzuur.
  We zouden het ook leuk vinden als we kalium in water kunnen doen, dit omdat we op school geen beschikking hebben over kalium.
  Het liefst zo snel mogelijk een reactie, want dit moet zeer spoedig plaatsvinden.
  Alvast bedankt!

  Groeten,

  Tes en Anouk van Bonhoeffer College te Castricum • Hallo Tes en Anouk,

  Het is momenteel niet mogelijk om proefjes te doen omdat alle eerstejaars nu practicum volgen. Ik kan jullie niet zomaar een lab in laten omdat er iemand moet zijn die verantwoordelijk is.
  Als jullie een maandje eerder waren geweest, dan was het tentamenperiode en waren de lab zalen vrij (en hadden mensen ook tijd om jullie te helpen).

  Jullie zullen iets anders moeten vinden!
  Succes,
  Sara


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.