Kunstorganen • Hoi!

  Wij doen ons PWS over kunstorganen en zagen dat er bij klinische technologie ook kunstorganen worden gemaakt met een 3D-printer. Wij zouden het erg leuk vinden als wij over dit proces vragen zouden mogen stellen en, als dat zou kunnen, ook iets (kleins) zouden mogen printen.

  Wij hopen dat jullie ons hiermee kunnen helpen.

  Groetjes,
  Megan, Emma en Maartje (Kalsbeek College Woerden) • Hoi Joris,

  Het zou inderdaad heel fijn zijn als we een docent klinische technologie zouden kunnen interviewen (of een vragenlijst sturen)!
  Dit zijn onze deelvragen:
  Hoe zit het met de ontwikkeling van donor- naar kunstorgaan?
  Hoe zit het tegenwoordig met het tekort aan donororganen?
  Welke kunstorganen bestaan er?
  Wat zijn de overlevingskansen/slagingskansen?
  Wat zijn de voordelen en nadelen van kunstorganen?

  Het is ons nog niet gelukt om een goede hoofdvraag te formuleren. Het leek ons leuk om iets te printen omdat het 3D-printen de laatste jaren veel in de media naar voren komt en het ook gebruikt kan worden voor kunstorganen. We wilden hier eigenlijk ook nog een deelvraag over doen, maar er is op internet niet zo veel over te vinden.

  Groetjes,
  Megan, Emma en Maartje


 • PWS TU Delft Team

  Hoi dames,

  Ik ben bezig met de zoektocht naar een expert op het gebied van klinische technologie. Dit gaat echter nog even duren.

  Ik denk dat jullie heel goed na moeten denken naar wat je nou precies van kunstorganen wilt weten en daar dus een hoofdvraag uit kan afleiden. Daarná kun je pas je deelvragen bedenken en dus niet vice versa.

  Het gaat op korte termijn niet lukken om iets te 3D printen, maar jullie zouden eventueel langs kunnen komen om met iemand van ons team een goede hoofd en deelvragen uit te werken. Jullie hebben hadden je al ingeschreven voor de pws middag van morgen, maar ik heb nog geen reactie gehad omtrent jullie komst. Ik heb jullie zojuist nog een mailtje gestuurd, met in de CC het mail adres van de persoon die jullie dan daarin zal begeleiden.

  Groetjes,

  Joris


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Megan, Emma en Maartje,

  Mijn naam is Joris. Ik ben student Werktuigbouwkunde en ik weet oa het een en ander over 3D printers. Klinische technologie is gelijkend aan werktuigbouwkunde, maar op een aantal vlakken toch fundamenteel verschillend. Ik zal proberen voor jullie contact te leggen met mensen van klinische technologie. Misschien kunnen jullie die dan een vragenlijst sturen, of eventueel een interview houden.

  Het printen van een onderdeel is mogelijk, maar daarvoor moet ik iets meer weten over de structuur van jullie pws. Wat zijn je hoofd en deelvragen en waarom wil je zo graag een onderdeel printen?
  Ik zag dat jullie je ook hadden geschreven voor de pws middag. Je mag in principe altijd langskomen, maar ik denk dat jullie er pas echt wat aan hebben als ik contact heb gelegd met iemand van klinische technologie. Hierover horen jullie volgende week meer.

  Groetjes,

  Joris • Hoi Joris,

  Wij hebben jou vorige week nog een mailtje gestuurd maar hebben daar nog geen antwoord op gehad. Daarom nogmaals: weet je al of de vragenlijst al is ingevuld?

  We hopen snel een reactie te krijgen.

  Groetjes, Megan, Emma en Maartje


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.