PWS: 3D-geprinte protheses • Hoi,
  wij zijn Dominique, Rosalie en Fleur en doen ons profielwerkstuk over 3D-geprinte protheses. Wij hebben een mail gestuurd naar een professor Klinische Technologie met als antwoord dat wij eens op dit forum moeten kijken.
  Wij hebben het idee om een prothese te ontwerpen en die in 3D te printen. Wij hebben hier geen ervaring mee, dus vroegen ons af of we hulp kunnen krijgen van een student of evt. een professor met het ontwerpen en printen.

  Groetjes
  Dominique, Rosalie en Fleur
  6VWO, Odulphuslyceum, Tilburg


 • PWS TU Delft Team

  Hoi dames,
  Ik krijg veel vragen over het ontwerpen van protheses.
  Wat belangrijk is, is wat jullie hoofd en deel vragen zijn. Je zult eerst structuur aan moeten brengen in je onderzoek. Bijvoorbeeld protheses voor mensen of voor dieren? En: Welke productietechniek is het meest geschikt?

  Als jullie me dit sturen kan ik jullie beter op weg helpen!
  Zouden mij jullie misschien olk de naam van deze professor kunnen sturen?

  Succes!

  Groetjed

  Joris • Hoi Joris,
  met de toekomst denken wij aan de periode over 20 jaar.
  Dankjewel voor de link! Die afdeling 3me is eigenlijk precies wat we zochten.
  Wij gaan proberen met hen in contact te komen, en anders laten we inderdaad iets weten. Wellicht kun jij ons zelf helpen als we langskomen!
  Groetjes
  Fleur


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Fleur,

  Jullie hebben een goede nieuwe hoofdvraag bedacht. Wel denk ik dat je even goed moet specificeren wat je met 'de toekomst' bedoeld. Gaat het hierbij om 5 jaar, 10 jaar of 50 jaar?

  Binnen de faculteit 3me hebben we een afdeling met betrekking tot protheses. Jullie zouden deze mensen kunnen proberen te contacten. Mocht het niet lukken, laat mij dat dan weten, dan ga ik kijken of ik wat voor jullie kan doen.

  Groetjes,

  Joris • Hoi Joris,
  sorry voor het late berichtje.

  Wij zijn gaan nadenken en hebben het idee om óf een kroon te printen voor een voortand (heb ik zelf namelijk ervaring mee) of een deel van een knie prothese (de kogel of een stuk aanhechting van het scheenbeen), omdat mijn opa daar recent voor is geopereerd.

  Onze hoofdvraag is of 3d-geprinte protheses de toekomst hebben. Hiervoor willen wij met een gespecialiseerde arts gaan praten. Ons werkstuk gaat dus niet alleen om het ontwerp, maar het leek ons mooi om zelf iets te ontwerpen zodat we dat kunnen laten zien en zodat we weten hoe het hele proces van printen verloopt.

  Weet jij of er op de TU Delft een professor of student is die gespecialiseerd is in één van die twee genoemde protheses? Zo ja, dan kunnen wij daar contact mee opzoeken en verder mee overleggen voor een ontwerp.
  Wellicht heeft diegene een contactpersoon bij een ziekenhuis waar wij een arts kunnen spreken.
  Groetjes
  Fleur


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Lisa, Seyda, Seyma en Patricia,

  Bij het ScholierenLAB krijgen we meerdere vragen omtrent protheses. Ik heb zelf een bachelor werktuigbouwkunde gedaan en hoewel dit niet alles met protheses te maken heeft, zijn er overeenkomstige vakgebieden. Ik kan jullie zeker helpen in je onderzoek, maar vergeet niet dat jullie het zelf moeten doen!
  Ik zou graag van jullie weten hoe ver jullie op dit moment zijn. Dus hebben jullie al een hoofdvraag en misschien al wel deelvragen?

  Groetjes,

  Joris Kersten • Hoi Joris,

  Wij, Lisa, Seyma, Seyda en Patricia willen ons profielwerkstuk graag over protheses doen, echter hebben wij hier geen ervaring of kennis over, dus misschien kan jij ons verder helpen en begeleiden met ons PWS.

  We horen graag van je of je interesse hebt in ons begeleiden.

  Met vriendelijke groeten

  Lisa, Seyda, Seyma en Patricia.


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Fleur,

  Ik kan jullie hoogstwaarschijnlijk een eind op weg helpen als jullie langskomen.
  Jullie moeten je dan even inschrijven op onze website.

  Groetjes,

  Joris


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.