Profielwerkstuk Blauw licht • Wij willen ons profielwerkstuk houden over blauwlicht
  hoofdvraag :Wat is de invloed van blauwlicht op je slaapgedrag/ritme?
  deelonderwerpen: - wat is blauwlicht?
  - Wat is melatonine?
  - Wat is de invloed van blauwlicht op de aanmaak van melatonine?
  - Zijn er nog meer gevolgen van blauw licht?
  Wij weten hier alleen nog geen goed experiment bij. Misschien hebben jullie een leuk idee voor een experiment?

  wij hopen dat iemand ons kan helpen,
  groetjes potlood10 & co • Hallo!

  Jullie hebben een erg interessant onderwerp gekozen. Het schijnt zo te zijn dat het blauwe licht dat van je tv scherm, telefoon etc. af komt, er voor zorgt dat je geen melatonine aanmaakt. Hierdoor wordt je ook niet slaperig. Op deze site staat hier veel over uitgelegd.
  Wat jullie zouden kunnen doen is een bepaalde testgroep een tijd lang een 'blauwlichtblokkerende' bril laten dragen een paar uur voordat zij gaan slapen. Jullie zouden bij deze groep dan een enquête kunnen afnemen om te kijken of ze beter slapen dan voorheen. Ik weet alleen niet of jullie school dit wetenschappelijk genoeg vindt voor een profielwerkstuk onderzoek.
  Het word erg lastig om zelf te onderzoeken wat het melatonine level is bij mensen. Misschien kunnen jullie hier meer informatie over vragen bij een ziekenhuis of slaapkliniek.
  Succes!

  Groetjes,
  Tirsa • Hoi!

  Misschien nog een leuk ideetje: jullie kunnen ook met een sleep cycle app bij houden hoe mensen slapen. Jullie kunnen dan de sleep cycle vergelijken van de testgroep die de ene week wel die bril op heeft gehad en de andere week niet. Zo'n app kan redelijk veel informatie geven, en dat maakt het misschien iets wetenschappelijker.

  Groetjes,
  Tirsa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.