Liefde en drugs • Hallo!

  Wij (Sanne en Joanne) hebben voor ons pws-onderwerp de gelijkenissen tussen liefde en drugs gekozen. We hebben al wat research gedaan en we hebben gevonden dat liefde en een bepaald soort drugs een specifieke reactie geeft in onze hersenen (jammer genoeg konden we niet echt een geweldige bron vinden) dus wilden we voor ons onderzoek hersenscans van drugsverslaafden vergelijken met hersenscans van verliefde mensen (waar we dan op moeten letten is dopamine).
  Het probleem is nu alleen dat we voor onze pws een praktisch onderdeel moeten hebben, maar we hebben alleen hersenscans van drugsverslaafden. We vroegen ons dus af of er een mogelijkheid is om ergens een of meer hersenscans van verliefde personen te maken (of suggesties waar wel?)
  We zouden het echt geweldig vinden als daar een mogelijkheid voor zou zijn komend schooljaar. (2014-2015)

  MvG,

  Joanne en Sanne Atheneum 5 • Beste Joanne en Sanne,

  Wat een gaaf onderzoek hebben jullie bedacht! Ik weet niet of de TU iets met hersenscans doet, maar ik zal even rondvragen. Het is misschien ook een goed idee als jullie contact zoeken met verschillende ziekenhuizen. Zij kunnen jullie misschien beter helpen!
  Jullie horen nog van me.

  Groetjes,
  Tirsa • Beste Joanne en Sanne,

  Ik heb wat rondgevraagd, maar op de TU wordt, voor zo ver ik weet, niks met hersenscans gedaan. Hebben jullie al contact gehad met een ziekenhuis? Jullie zouden het ook nog bij het Erasmus of de Universiteit Leiden kunnen vragen.
  Succes!

  Groetjes,
  Tirsa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.