Experiment Antibioticaresistentie • Wij zijn met ons PWS bezig met een onderzoek naar antibioticaresistentie. Daarbij moeten we ook een experiment uitvoeren. Wij zaten te denken aan een experiment waarbij we bacteriën proberen resistent te maken tegen een antibioticum.
  Ons idee:

  Een ongevaarlijke bacterie op een voedingsbodem in een petrischaaltje. In het midden van het schaaltje stoppen we een in concentratie oplopend stuk met het antibioticum. Dus 2cm van het midden 10% en in het midden 100%.
  We kweken dan steeds verder met de bacteriën die zich in het gebied met antibioticum vestigen.

  Onze vraag is: Wat voor soort bacteriën kunnen we gebruiken? en Is het experiment en het beoogd resultaat ervan haalbaar? • Beste Dries,

  Het is een erg interessant probleem en kan ook een hele leuke test zijn, maar ik weet niet of het zomaar toegestaan is om bacteriën resistent te maken tegen een antibioticum. Daarnaast moet je inderdaad ook nog aan de juiste bacteriën en antibiotica komen.

  Daarom verwijs ik je graag door naar het Leids Universitair Medisch Centrum of de Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zij weten meer over de gevaren en mogelijkheden op dit gebied.

  Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.