Kogelinslag • Bij ons PWS testen we een kogelvrij vest. Omdat we niet met vuurwapens kunnen werken hebben we berekend met welke energie een kogel inslaat. We zijn uitgegaan van 360 m/s en 0,0080 kg.
  Deze energie hebben we gesimuleerd door een ijzeren blok met een punt eraan (ca. 9,0 kg) van een hoogte van ca. zes meter naar beneden te laten vallen met de (stomp gemaakte) punt op een kogelvrij vest. Voor de geleiding van het blok hebben in het trappenhuis een PVC pijp aangebracht. Hier valt het blok doorheen.

  Tot onze verbazing gaat de punt van het blok zonder problemen dwars door het vest. Hierdoor zijn we aan het twijfelen geslagen. We hebben de wet van behoud van energie gebruikt. Maar hadden we hier uit moeten gaan van de wet van behoud van impuls? Dit scheelt namelijk wel heel veel op de valhoogte.


 • PWS TU Delft Team

  Beste Sjaak,

  Sorry voor mijn late reactie, ik heb het nu even druk met tentamens...
  Ik wil bij deze even laten weten dat ik je bericht wel heb gezien, maar nog niet heb kunnen uitzoeken voor jou wat er mis gaat bij je berekeningen.
  Ik zal hier achteraan gaan en binnen een paar dagen antwoord op geven!
  Nogmaals excuus voor het lange wachten!

  Groetjes,

  Thom


 • PWS TU Delft Team

  Beste Sjaak,

  Ik de drukte van de tentamens zit er bijna op vandaar dat jullie nog geen antwoord hebben..
  Maar ik ben jullie zeker niet vergeten.
  Ik heb nog een paar vragen over jullie werkwijze en berekeningen, zullen wij ons contact voortzetten via de mail?
  Zo ja zou je dan je e-mail kunnen geven?
  Wederom mijn excuses dat het zo lang duurt, dit is niet gebruikelijk!

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.